MICRONEEDLING

Microneedling is here to stay!

Inmiddels is er wereldwijd bewezen dat Microneedlen meer is dan een hype, het geeft daadwerkelijk zichtbare en blijvende resultaten. Bij Richmond Skin Clinic maken wij een onderscheid tussen cosmetisch needlen en een Dermapen4 behandeling. We leggen hieronder graag het verschil aan je uit.

Microneedling vertraagt aanzienlijk het huidverouderingsproces. Diverse studies hebben aangetoond dat microneedlen de huid echt kan verstevigen en de conditie van de huid enorm kan verbeteren. Er kan oppervlakkig geneedled (cosmetisch) worden en dieper (medisch) in de huid. Wat zijn de verschillen tussen cosmetisch needlen en medisch needlen (=Dermapen4 behandeling)?

Bij microneedlen worden er op gecontroleerde wijze duizenden microverwondingen gemaakt door een instrument met dunne naaldjes. Afhankelijk van de diepte van de gaatjes en dus de naaldlengte, spreken we van cosmetisch of medische micorneedling. Bij het needlen blijft de huid grotendeels intact. De naaldjes duwen als het ware de cellen opzij en laten de cellen denken dat er schade is opgetreden. Als reactie op deze zogenaamde schade komen er allerlei processen in de huid op gang.

Cosmetisch microneedlen

Bij cosmetisch needlen wordt er oppervlakkig geneedled (0,2-0,5 mm) waarbij het doel vooral is om werkstoffen in de huid te needlen. Het effect van ingrediënten wordt door microneedling vergroot.

Opname werkstoffen:

  • 7-10% zonder microneedling
  • 40% bij 0.2 mm naaldlengte
  • 80% bij 0.3 mm naaldlengte

Bij cosmetisch needlen wordt door het needlen de aanmaak van hyaluronzuur gestimuleerd en niet de aanmaak van collageen. We werken bij deze techniek dus vooral op het verbeteren van de huidconditie en het versterken van het vochtdepot in de huid zodat deze beter gehydrateerd is en soepeler aanvoelt. Droogtelijntjes zullen aanzienlijk verminderen en de huid krijgt een mooie glow. Ook voor de huid met rosacea zijn deze behandelingen zeer geschikt en veilig. Aangezien uit onderzoek blijkt dat bij het needlen geen ontstekingsreactie in de huid plaatsvindt, wordt de rosacea ook niet getriggerd.

Medisch microneedlen Dermapen4 Behandeling

Bij de Dermapen4 behandeling wordt er tot in de diepere huidlagen geneedled. Hierbij worden er miniscule bloedpuntjes zichtbaar op de huid zodat we zeker weten dat we op de juiste diepte werken. Het proces van genezig wordt in gang gezet en de cellen zullen collageen en elastine gaan aanmaken. Uit onderzoek blijkt een significante toename van normaal collageen type I, III en VII, elastine en GAG’s na microneedling. De hoeveelheid collageen neemt toe met de hoeveelheid behandelingen. Huidverbetering wordt zichtbaar na 3-4 weken. Het resultaat van de aanmaak van collageen wordt na 6-8 weken zichtbaar.

Uit studies blijkt dat na 1 jaar na meerdere microneedling behandelingen er sprake is van :

– Een toename van 400% in collageen en elastine in de dermis met normale weefstructuur
– Een verdikte epidermis (tot 140%)
– Normalisatie van het stratum corneum (opperhuid)
– Normalisatie van dermale papillen waardoor de huid soepeler en gladder oogt
– Geen verandering melanocyten (er wordt geen pigment aangemaakt bij microneedling)
– Er zijn onderzoeken die aangeven dat het effect op collageen 5-7 jaar zichtbaar is.

Door de unieke bediening biedt de Dermapen4 superieure controle waardoor op een extra veilige manier de huid wordt getriggerd om het natuurlijk genezingsproces te stimuleren, wat o.a. resulteert in opvallende verjonging, zichtbaar gladdere huidstructuur en vermindering van (acne-)littekens. De Dermapen4 behandelingen zijn effectief voor tal van indicaties, waaronder huidverslapping, pigmentverstoringen, rosacea, teleangiëctasieën (couperose), striae, alopecia en nog veel meer.

Anti Aging : De Dermapen behandeling is ontworpen om een veilige en herstellende reactie in de huid te creëren en de natuurlijke collageen- en elastineproductie in de huid te activeren. Dit samen met het herstellen van de huidoppervlakte zorgt voor een verbeterde huid; de huid ziet er hierdoor gezonder, strakker en gelijkmatiger uit en poriën vervagen en rimpels verminderen.

Littekenweefsel: De Dermapen4 is het enige Microneedling apparaat met een speciale littekeninstelling en protocollen voor het herstellen van diepe, atrofische littekens inclusief chirurgische, brandende contracturen, striae en post-acnelittekens.

Pigmentatie: In tegenstelling tot laserbehandelingen heeft de Dermapen geen risico op oververhitting en hypopigmentatie (plaatselijke plekjes zonder pigment), terwijl het de geoptimaliseerde celfunctie bevordert. Dit maakt het een geschikte behandelprocedure voor iedereen die last heeft van melasma en aanleg heeft voor hyperpigmentatie.

LED

Bij Richmond Skin Clinic zijn we altijd op zoek naar behandelingen met de beste resultaten. De ervaring leert dat een combinatie van microneedling, peeling en LED licht veel betere resutaten geeft dan alleen het needlen op zich. Als afsluiting wordt dan ook altijd LED licht ingezet. Wij kiezen heel bewust voor LED licht, omdat het veel meer doet dan allen het herstel van de huid bevorderen.
LED:
  • doordringt de huid tot in de dermis en stimuleert daar de matrix proteïnes, zoals collageen en elastine,
  • het zorgt tevens voor vermindering van ontstekingen,
  • verbetert de circulatie en versnelt wondgenezing,
  • beschermt tegen invloeden van buitenaf en
  • zorgt voor een betere opname capaciteit van producten

 

De behandeling wordt altijd afgesloten met de Cover Recover van Dermapen welke de huid zal camoufleren, beschermen en genezen, zodat je onmiddellijk weer je dagelijkse bezigheden kunt hervatten.

 

Onze tijd is waardevol en die van jou is dat ongetwijfeld ook. Als je te laat bent op jouw afspraak, verlies je die tijd en is de behandeling dus korter. Annuleren of verzetten van je afspraak kan tot 2 dagen van tevoren. Verschijn je niet op je afspraak? Dan rekenen we jou 70% van de kosten van de gemiste behandeling aan.

MICRONEEDLING
Treatments Time Price
60 min € 149,-
60 min € 185,-
75 min € 285,-
Make appointment
The next generation skin treatment Make appointment

Treatments

6 WEEK TO GLOW PROGRAM

1 option
From € 395,-
Schrijf je nu in voor ons 6 weeks to GLOW program. What’s in it: Een combinatie van 3  professionele peelings, bindweefselmassage en lichttherapie. Plus een dagelijkse huidverbeteringsroutine, geeft u een GLOW resultaat in slechts 6 weken. Het is mogelijk om slechts één enkele peeling te ondergaan, maar met een kuur van 3 behandelingen kun jeRead more..

FACIALS

5 options
From € 45,-
Van tradioionele tot clinische gezichtsbehandelingen met altijd hetzelfde doel: jouw huid in optima forma krijgen!

PEELINGS

5 options
From € 85,-
Je hebt peelings en peelings, welke is geschikt is voor jouw huid leggen we graag aan je uit.

MICRONEEDLING

3 options
From € 149,-
Peeling & Microneedling & LED Light: het gouden trio bij huidverslapping!

BINDWEEFSELMASSAGE

2 options
From € 65,-
Een jong, strak en rimpelvrije huid heeft een goede kwaliteit bindweefsel.

ACNE

3 options
From € 45,-
Acne: een probleem niet alleen voor jongeren! Wij helpen je er graag van af!

DIOLAZE LASERONTHAREN

35 options
From € 0,-
Diolaze Laser! Voor je het weet ben je verlost van overtollige haargroei.

PERMANENTE MAKE-UP

11 options
From € 0,-
Ga voor een natural look met (semi-) permanente make-up!

INJECTABLES

18 options
From € 39,-
Injectables, subtiel en natuurlijk: niemand die het ziet behalve jijzelf!

WAXEN

9 options
From € 10,-
100% haarvrij met professionele waxbehandelingen op alle delen van het lichaam.