PEELINGS

Wat zijn chemische peelings?

De meesten schrikken al van het woord, geheel onnodig. Voor wie denkt dat chemische peelings bestaan uit chemische stoffen die op de huid worden gesmeerd heeft het fout. Het verschil tussen chemische peelings en fruitzuren zit hem ook alleen in de naam.

Chemische peelings doet de naam eer aan omdat de stoffen een chemische reactie veroorzaken in de huid. Chemische reacties zijn normaal in ons lichaam, zonder kunnen we niet. Chemische peelings bestaan uit lichaamseigen- of natuurlijke zuren. Afhankelijk van het zuur, ontstaat er een reactie in onze huid wanneer het met elkaar in contact komt, een chemische reactie. De meeste peelings bestaan uit natuurlijke stoffen zoals glycolzuur (zuur uit suikerriet), salicylzuur(zuur uit de schors van de wilg) of lactic acid (melkzuur).

Een chemische peeling is een vorm van exfoliatie, een mooi woord voor huid verdunnen (als een scrub, lysing etc.). Met een scrub ‘schuur’ je als het ware de dode huidcellen van de huid, met zuren week je de dode huidcellen van je huid. Daarnaast verbeteren de zuren de structuur van de huid doordat de celdeling in de diepere huidlaag wordt gestimuleerd. Een proces wat sterkt vertraagt bij het ouder worden. Hierdoor krijgen veel mensen een doffere en ongelijkmatigere huid.

Er zijn 5 categorieën in de chemische peelings:

AHA’s (Alpha-hydroxy zuren) voorbeelden zijn melkzuur, glycolzuur, pompoenzuur
BHA’s (Bèta-hydroxy zuren) voorbeeld is salicylzuur
TCA (Trichloorazijnzuren)
Tretinoïden (vitamine A zuur) voorbeeld is Retinol
Combi van zuren ( Jessner)

Alle zuren hebben andere eigenschappen waardoor zij een andere werking hebben op de huid. De meeste zuren zijn er in een laag percentage voor thuisgebruik en in hoge percentages voor behandeling bij huidspecialist.

Wat kan je met chemische peelings?
Chemische peelings of fruitzuren krijgen steeds meer bekendheid maar werd in de verre geschiedenis al gebruikt. Wie kent het verhaal niet van Cleopatra die zich baadde in ezelinnenmelk. De zuren in de melk verwijderde de dode huidcellen en de vitaminen en mineralen in de melk verzachtten en verzorgden de huid.

Ook nu, onder de huidspecialisten doen we veel met zuren, bij zowel huidproblemen als huidverbetering. Door de diversiteit in zuren kunnen we veel kanten op en heel specifiek een probleem aanpakken.

We zetten peelings vaak in bij:

Het mooie aan peelings met zuren is dat je snel een mooi resultaat krijgt op de huid. Het resultaat is altijd direct zichtbaar. Er zijn de laatste jaren veel wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd die de kracht van de zuren aangeven. Zo zijn zuren in staat om acne en littekens te doen verminderen, de huid te egaliseren, hydrateren en huid eigen functies te verbeteren.

Voor wie zijn de peelings geschikt?
Eigenlijk zijn de peelings geschikt voor iedereen die een wens heeft in huidverbetering. Door de grote diversiteit in de zuren is er voor elke huid en wens een geschikte zuur, ook voor de gevoelige huid. Wel is het belangrijk om de zuren op de juiste wijze te gebruiken. Gebruik de zuren thuis dus altijd op advies van een specialist.

Voor de behandeling bij een huidspecialist moet je wel een aantal regels in acht nemen om aan de slag te gaan met zuren. Zo wordt je huid gevoeliger voor zon(nebank) licht en wordt je huid eerst wat gevoeliger en kwetsbaarder, direct na de peeling. Na dit soort behandelingen is het dan ook een must om een moisturiser met zonbescherming te gebruiken.

Als je interesse hebt in een behandeling met een peeling, adviseert de huidspecialist tijdens de behandeling welke peeling het meest geschikt is voor jouw huidtype en -conditie. Zij zal je ook een behandelplan voorstellen om het beste resultaat te behalen.

 

NIEUW!100% Organische Peelings

NEXT LEVEL SUMMER BOOSTERS: laten je huid stralen en bestrijden huidschade effectief!
Om je mooie huid te behouden tijdens de zomermaanden is het belangrijk om je huid extra te voeden, hydrateren én te voorzien van een flinke dosis antioxidanten. Dit doen we door middel van onze nieuwe organische peelings, die je huid niet alleen verzorgen tot in de diepe huidlagen maar haar ook beschermen tegen schade door UV-straling. Door de sterke antioxidanten in de peelings wordt de huid juist gestabiliseerd en versterkt, waardoor het ontstaan van pigmentvlekken en huidveroudering wordt tegengegaan. Het resultaat is een gezonde huid, die mooier en egaler kleurt in de zon.

Beter voorkomen dan genezen…

Zoals je weet zorgt zonlicht voor een lekker bruin kleurtje. Maar wist jij dat dat door ons zo gewilde bruine kleurtje eigenlijk een beschadiging van het DNA in onze huid is? Deze beschadiging versnelt het huidverouderingsproces met als gevolg een slappere huid met bruine en rode vlekken en een grotere kans om op latere leeftijd huidkanker te ontwikkelen. En om je te beschermen tegen dit teveel aan zonlicht, gaat de bovenste huidlaag zich juist verdikken, waardoor de huid matter wordt en minder straalt. Hierdoor kunnen ook serums en cremes minder goed worden opgenomen door de huid en zijn daardoor minder werkzaam. Reden genoeg dus om jouw huid juist in de zomer een boost te geven met een Orgnanische Peeling!

Hieronder vind je meer informatie over de organische peelings die wij in het assortiment hebben.

Vitamine C Peeling voor Glow & Bescherming

Dat vitamine C belangrijk is in onze voeding weet bijna iedereen wel. Maar ook in cosmetische producten is het een topper. Vitamine C is één van de best bestudeerde cosmetische ingrediënten, die de huid écht verbetert. Meerdere onderzoeken hebben al aangetoond dat deze werkstof echt wat doet voor je huid. Maar wat doet Vitamine C dan precies voor je huid?

Aanmaak collageen en nog veel meer…

Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel). Dit is nodig om de huid te verstevigen. Ook op de menselijke huid stimuleert de vitamine de vorming van collageen. Verder kan het ingrediënt pigmentvlekken verminderen, en werkt het bij rosacea. In klinisch onderzoek is gebleken dat de huid van proefpersonen na langdurig gebruik van het ingrediënt egaler en steviger werd. Daar komt nog eens bij dat vitamine C een antioxidant is en uv-schade kan beperken. Al met al is vitamine C dus bijna een must in je cosmeticaproduct.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een Vitamine C Peeling levert een ware boost aan antioxidanten voor je huid, aangezien de peeling bestaat uit maar liefst 70% vitamine C (ascorbinezuur)! Deze peeling wordt tijdens de behandeling gecombineerd met andere zuren die worden afgestemd op jouw huidtype en -conditie. De vitamine C peeling kan al dan niet in combinatie met microneedling worden ingesluisd in de diepere huidlagen. Wij zijn hier dan ook een groot voorstander van. Maar ook zonder de needling is dit een prachtige behandeling. Ideaal om je huid te beschermen tegen zonschade, voor egalisatie van pigment, collageen aanmaak en een mooie glans van de huid. Na de peeling brengen we een kalmerend en herstellend masker aan. Ga je binnenkort op zonvakantie of vind het gewoon fijn om te genieten van de zon, dan is deze peeling een aanrader!

 

 

Pink Peel tegen huidveroudering

De pink peeling stimuleert de huidcellen diep in de huid dankzij het KUDTZU ingrediënt en bevordert de collageen- en elastineproductie. Deze werkt nog krachtiger dan klassieke fruitzuurpeelings. Het verlies van oestrogeen wordt dankzij de Pink Peel gecompenseerd en is dus bij uitstek een effectieve behandeling voor de huid die in de menopauze is beland. Deze behandeling zorgt voor mooie resultaten op vlak van huidveroudering en vormt ook een perfecte basis voor micorneedling waarmee de anti-ageing effecten van de behandeling nog eens extra versterkt worden.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Na de reiniging van de huid wordt de Pink Peeling op de huid aangebracht waarna deze wordt opgevolgd door het Pink Peel Lifting Serum. Dit serum wordt al dan niet op een zeer ondiepe diepte in de huid geneedeld. Vervolgens brengen we het Pink Peel Lifting Masker aan dat we licht inmasseren en dat dankzij de Smart Lifting Patches nog beter door de huid wordt opgenomen. Na de behandeling brengen we een Repair Cream aan en een moisturiser met een SPF. Deze behandeling is ook zeer geschikt om toe te passen op de hals en décolleté.

 

Advies Thuisverzorging in de zomer:

Tot slot kunnen we niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je huid in de zomer goed te verzorgen én te beschermen. Wil jij jouw huid ook thuis in goede conditie houden, kies dan in de zomermaanden naast een moisturiser met SPF ook voor een serum met vitamine C (minimaal 4% vitamine C). Tip: Alpha-H Vitamine C Paste (10% ascorbinezuur) en Daily Essential Moisturiser met SPF50. Een gouden duo!

PEELINGS
Treatments Time Price
30 min € 85,-
45 min € 100,-
50 min € 149,-
50 min € 85,-
60 min € 185,-
Make appointment

Onze tijd is waardevol en die van jou is dat ongetwijfeld ook. Als je te laat bent op jouw afspraak, verlies je die tijd en is de behandeling dus korter. Annuleren of verzetten van je afspraak kan tot 2 dagen van te voren. Verschijn je niet op je afspraak? Dan rekenen we jou 70% van de kosten van de gemiste behandeling aan.

The next generation skin treatment Make appointment

Treatments

6 WEEK TO GLOW PROGRAM

1 option
From € 395,-
Schrijf je nu in voor ons 6 weeks to GLOW program. What’s in it: Een combinatie van 3  professionele peelings, bindweefselmassage en lichttherapie. Plus een dagelijkse huidverbeteringsroutine, geeft u een GLOW resultaat in slechts 6 weken. Het is mogelijk om slechts één enkele peeling te ondergaan, maar met een kuur van 3 behandelingen kun jeRead more..

FACIALS

5 options
From € 45,-
Van tradioionele tot clinische gezichtsbehandelingen met altijd hetzelfde doel: jouw huid in optima forma krijgen!

PEELINGS

5 options
From € 85,-
Je hebt peelings en peelings, welke is geschikt is voor jouw huid leggen we graag aan je uit.

MICRONEEDLING

3 options
From € 149,-
Peeling & Microneedling & LED Light: het gouden trio bij huidverslapping!

BINDWEEFSELMASSAGE

2 options
From € 65,-
Een jong, strak en rimpelvrije huid heeft een goede kwaliteit bindweefsel.

ACNE

3 options
From € 45,-
Acne: een probleem niet alleen voor jongeren! Wij helpen je er graag van af!

DIOLAZE LASERONTHAREN

35 options
From € 0,-
Diolaze Laser! Voor je het weet ben je verlost van overtollige haargroei.

PERMANENTE MAKE-UP

11 options
From € 0,-
Ga voor een natural look met (semi-) permanente make-up!

INJECTABLES

18 options
From € 39,-
Injectables, subtiel en natuurlijk: niemand die het ziet behalve jijzelf!

WAXEN

9 options
From € 10,-
100% haarvrij met professionele waxbehandelingen op alle delen van het lichaam.