PEELINGS

Wat zijn chemische peelings?
De meesten schrikken al van het woord, geheel onnodig. Voor wie denkt dat chemische peelings bestaan uit chemische stoffen die op de huid worden gesmeerd heeft het fout. Het verschil tussen chemische peelings en fruitzuren zit hem ook alleen in de naam.

Chemische peelings doet de naam eer aan omdat de stoffen een chemische reactie veroorzaken in de huid. Chemische reacties zijn normaal in ons lichaam, zonder kunnen we niet. Chemische peelings bestaan uit lichaamseigen- of natuurlijke zuren. Afhankelijk van het zuur, ontstaat er een reactie in onze huid wanneer het met elkaar in contact komt, een chemische reactie. De meeste peelings bestaan uit natuurlijke stoffen zoals glycolzuur (zuur uit suikerriet), salicylzuur(zuur uit de schors van de wilg) of lactic acid (melkzuur).

Een chemische peeling is een vorm van exfoliatie, een mooi woord voor huid verdunnen (als een scrub, lysing etc.). Met een scrub ‘schuur’ je als het ware de dode huidcellen van de huid, met zuren week je de dode huidcellen van je huid. Daarnaast verbeteren de zuren de structuur van de huid doordat de celdeling in de diepere huidlaag wordt gestimuleerd. Een proces wat sterkt vertraagt bij het ouder worden. Hierdoor krijgen veel mensen een doffere en ongelijkmatigere huid.

Er zijn 5 categorieën in de chemische peelings:

AHA’s (Alpha-hydroxy zuren) voorbeelden zijn melkzuur, glycolzuur, pompoenzuur
BHA’s (Bèta-hydroxy zuren) voorbeeld is salicylzuur
TCA (Trichloorazijnzuren)
Tretinoïden (vitamine A zuur) voorbeeld is Retinol
Combi van zuren ( Jessner)

Alle zuren hebben andere eigenschappen waardoor zij een andere werking hebben op de huid. De meeste zuren zijn er in een laag percentage voor thuisgebruik en in hoge percentages voor behandeling bij huidspecialist.

Wat kan je met chemische peelings?
Chemische peelings of fruitzuren krijgen steeds meer bekendheid maar werd in de verre geschiedenis al gebruikt. Wie kent het verhaal niet van Cleopatra die zich baadde in ezelinnenmelk. De zuren in de melk verwijderde de dode huidcellen en de vitaminen en mineralen in de melk verzachtten en verzorgden de huid.

Ook nu, onder de huidspecialisten doen we veel met zuren, bij zowel huidproblemen als huidverbetering. Door de diversiteit in zuren kunnen we veel kanten op en heel specifiek een probleem aanpakken.

We zetten peelings vaak in bij:

acne (littekens)
grove poriën
littekens
pigmentstoornissen
verslapte huid
fijne rimpeltjes
grauwe huid
rokershuid
onzuivere huid
gevoelige huid

Het mooie aan peelings met zuren is dat je snel een mooi resultaat krijgt op de huid. Het resultaat is altijd direct zichtbaar. Er zijn de laatste jaren veel wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd die de kracht van de zuren aangeven. Zo zijn zuren in staat om acne en littekens te doen verminderen, de huid te egaliseren, hydrateren en huid eigen functies te verbeteren.

Voor wie zijn de peelings geschikt?
Eigenlijk zijn de peelings geschikt voor iedereen die een wens heeft in huidverbetering. Door de grote diversiteit in de zuren is er voor elke huid en wens een geschikte zuur, ook voor de gevoelige huid. Wel is het belangrijk om de zuren op de juiste wijze te gebruiken. Gebruik de zuren thuis dus altijd op advies van een specialist.

Voor de behandeling bij een huidtherapeut moet je wel een aantal regels in acht nemen om aan de slag te gaan met zuren. Zo wordt je huid gevoeliger voor zon(nebank) licht en wordt je huid eerst wat gevoeliger en kwetsbaarder, direct na de peeling. Na dit soort behandelingen is het dan ook een must om een moisturiser met zonbescherming te gebruiken.

Als je interesse hebt in een behandeling met een peeling, adviseert de huidspecialist tijdens de behandeling welke peeling het meest geschikt is voor jouw huidtype en -conditie. Zij zal je ook een behandelplan voorstellen om het beste resultaat te behalen.

PEELINGS
Behandelingen Time Prijs
30 min € 85,-
45 min € 100,-
Maak afspraak

Onze tijd is waardevol en die van jou is dat ongetwijfeld ook. Als je te laat bent op jouw afspraak, verlies je die tijd en is de behandeling dus korter. Annuleren of verzetten van je afspraak kan tot 2 dagen van te voren. Verschijn je niet op je afspraak? Dan rekenen we jou 70% van de kosten van de gemiste behandeling aan.

The next generation skin treatment Maak afspraak

Behandelingen

GLOW AND GO ACTIE

1 optie
Vanaf € 49,95
Wil jij ook een gezichtsbehandeling waarvan je direct resultaat ziet en een glowy skin van krijgt? Boek dan de Glow & Go Facial!

FACIALS

4 opties
Vanaf € 35,-
De perfecte introductie tot cosmeceutische huidverzorging.

PEELINGS

2 opties
Vanaf € 85,-
Maak kennis met onze meest geavanceerde en actieve peelprocedures tot nu toe.

MICRONEEDLING

2 opties
Vanaf € 185,-
Helpt om rimpels, fijne lijntjes, grote poriën, littekens en brandwonden te verminderen.

BINDWEEFSELMASSAGE

2 opties
Vanaf € 65,-
Een jong, strak en rimpelvrije huid heeft een goede kwaliteit bindweefsel.

DIOLAZE LASER

28 opties
Vanaf € 0,-
Last van couperose of pigmentvlekjes? Met de Elvii VP Laser vermindert of verdwijnen couperose, bloedblaasjes, spinnetjes (spider naevi) en oppervlakkige pigmentvlekjes in zijn geheel.

LUMECCA IPL

16 opties
Vanaf € 50,-
ONTDEK DE LUMECCA Voor veel mensen zijn niet zozeer de rimpeltjes of huidverslapping de grootste bron van ergernis maar worden vooral de zichtbare bloedvaatjes (couperose) en ouderdomsvlekjes als verouderend ervaren. Het goede nieuws is dat juist dit soort storende oneffenheden heel effectief verwijderd kunnen worden met IPL.   Richmond Skin Clinic werkt met de meest krachtigeRead more..

BROW & LASH TREATMENTS

6 opties
Vanaf € 17,50
Onze meest gevraagde schoonheidsservice geeft je prachtig gevormde en volle wenkbrauwen!

WAXEN

9 opties
Vanaf € 10,-
Snel en voor langere tijd verlost van overtollige haartjes die zachter terug groeien en minder last van ingroeiende haren. Wij verzorgen professionele waxbehandelingen op alle delen van het lichaam.

MANICURE & PEDICURE

7 opties
Vanaf € 7,50
Geniet van mooie handen en voeten met long lasting CND Shellac!

INJECTABLES

13 opties
Vanaf € 39,-
Injectables zijn niet meer weg te denken uit onze huidige schoonheidsbehandelingen!

INFORMATIE ALPHA-H LIQUID LASER

1 optie
Vanaf € 0,-
Wanneer je huid veroudert verliest ze door dalende hormoonspiegels tot 30% collageen en elastine, raakt de voorraad glycosaminoglycanen (vochtbindende moleculen) uitgeput en vertraagt de celvernieuwing. Gevolg: de huid verliest haar stevigheid en elasticiteit en wordt dunner, doffer, droger en gevoeliger. Het tegenovergestelde kan ook: de huid wordt juist vetter en krijgt last van onzuiverheden. OokRead more..