Een gladde, stralende huid zonder vlekken. Dat is wat iedereen wil! Heb jij last van een huidprobleem? Dan helpt een chemische peeling om je huid te herstellen en te vernieuwen. Maar wat is een chemische peeling eigenlijk precies en wat doet het met je huid? Lees snel verder en kom alles te weten over dit wondermiddel.
Waarom kiezen voor een peeling?
Naarmate we ouder worden vertraagt onze celdeling, wat zorgt voor een opstapeling van dode huidcellen. Deze oude cellen blijven langer op ons huidoppervlak zitten, wat resulteert in een doffe en vale huid. Daarnaast worden de effectieve bestanddelen uit jouw huidverzorging veel moeilijker opgenomen. Een peeling waarmee de meeste van ons wel bekend zijn is een scrub. Een scrub verwijdert de dode huidcellen, door deze er als het ware af te schuren. Hierdoor krijgt de huid zijn glans terug en zie je er meteen een stuk gezonder uit!

2. De huid tijdens de peeling. Je ziet dat de huid reageert.
3. De huid na de peeling. Je ziet direct een frisse en rustigere huid.
Hoe werkt een chemische peeling?
Een effectieve manier om huidproblemen op te lossen en er jonger uit te zien is met behulp van een chemische peeling. Bij een chemische peeling brengen wij een oplossing van één of meerdere zuren aan op de huid, die laag voor laag de huid doordringen. Doordat er een chemische reactie ontstaat op het moment dat de huidcellen in aanraking komen met de zuren, schilfert (peeled) de huid af. Doordat de PH-waarde van een chemische peeling lager is dan de PH-waarde van de huid, kunnen we diep in de huid doordringen. De sterkte van een chemische peeling heeft daarom meer te maken met de PH-waarde dan met het percentage van de zuren. Hoe lager de PH-waarde, hoe dieper deze in de huid terecht komt.
Welke vormen bestaan er?
Chemische peelings zijn er grof gezegd in twee soorten: AHA’s (Alpha Hydroxy Acid) en BHA’s (Beta Hydroxy Acid). AHA’s hebben o.a. een exfoliërende, hydraterende werking. BHA’s zijn meer geschikt om bijvoorbeeld talg op te lossen. De zuren in een chemische peeling worden gehaald uit o.a. fruit, boomschors, melk en meer… Elk van deze zuren heeft een andere uitwerking op onze huid en kunnen elkaar versterken voor een nóg beter resultaat. Soms worden zuren ook toegevoegd in onze huidverzorging om hiermee de PH-waarde zuurder te maken waardoor ingrediënten beter door de huid kunnen worden opgenomen.
Glycolzuur (AHA)
Eén van de meest besproken en gebruikte zuren op dit moment is bij uitstrek Glycolzuur (AHA). Dit superpopulaire ingrediënt wordt gewonnen uit suikerriet en is bij vele een favoriet in zijn/haar huidverzorgingsroutine. Glycolzuur heeft een heel kleine molecuul en kan hierdoor de diepste huidlagen bereiken en daar de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Het kan de huid exfoliëren en hydrateren waardoor de huid weer glans krijgt en er gezond uitziet én bij hoge percentages zelfs pigment en fijne lijntjes vervagen. Ik zeg… MUST HAVE!
Salicylzuur (BHA)
Een andere absolute topper is Salicylzuur (BHA). Dit zuur is afkomstig uit de bast van een wilgenboom en heeft een vet oplossend vermogen. Hierdoor kan het direct een vermindering geven van puistjes. Salicylzuur heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Wanneer je dus last hebt van een vette en onzuivere huid… Salicylzuur may be your best friend!
Modiefied Jessner Peeling: een gecombineerde fruitzuurpeeling
Een goed voorbeeld van een gecombineerde fruitzuurpeeling is een Modiefied Jessner Peeling. Deze peeling bevat salicylzuur, melkzuur en citroenzuur en kun je inzetten als anti-aging peeling. Het stimuleert de cel vernieuwing, hydrateert, verzacht lijntjes, vermindert oppervlakkige littekens en verbetert de algehele huidtextuur. Feestje…? Jessner peeling wordt ook wel “Party Peel” genoemd en is here to save you!
Last van een gevoelige huid? Probeer melkzuur!
Heb jij een gevoelige huid en is het kiezen van een geschikt verzorgingsproduct al een ware struggle? Dan is melkzuur mogelijk iets voor jou. Melkzuur werkt bijzonder hydraterend en stimuleert de aanmaak van hyaluronzuur in de diepere huidlagen. Hyaluronzuur werkt vochtbindend en is in staat wel duizenden keren het eigen volume aan vocht vast te houden. Melkzuur is zacht maar doodt bacteriën die huidklachten kunnen veroorzaken op de huid. Tevens helpt deze peeling het afweermechanisme van de huid te versterken en kunnen vaak hele mooie resultaten behaald worden bij rosacea. Zeg maar “dag” tegen rode vlekken!
Kom langs voor gratis en persoonlijk advies
Welk type peeling wij adviseren is helemaal afhankelijk van de hulpvraag, de conditie van de huid en persoonlijke wensen rondom de hersteltijd. Ik nodig je graag uit voor een gratis intakegesprek waarin een van onze huidtherapeutes de huid onderzoekt en je advies geeft over de meest geschikte peeling voor jou. Wil je graag een afspraak maken? Dan kan gemakkelijk en snel via deze link.
