MICRONEEDLING

Heb jij last van een doffe huid of van fijne lijntjes en huidverslapping? Boek dan een microneedling behandeling bij Richmond Skin Clinic!

Wat is microneedling?

Microneedling is een cosmetische procedure waarbij kleine naaldjes in de huid worden gebruikt om microscopische gaatjes te creëren. Deze gaatjes stimuleren de natuurlijke genezingsrespons van de huid en hebben verschillende voordelen voor de huid:

  • Stimuleert collageenproductie: Door de microgaatjes die tijdens microneedling worden gecreëerd, wordt de productie van collageen en elastine in de huid gestimuleerd. Collageen en elastine zijn eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Door de productie van deze eiwitten te stimuleren, kan microneedling helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en verslapping van de huid.
  • Verbetert de opname van huidverzorgingsproducten: De microgaatjes die tijdens microneedling worden gecreëerd, maken de huid tijdelijk meer doorlaatbaar. Dit betekent dat huidverzorgingsproducten die na de behandeling worden aangebracht, beter kunnen worden opgenomen door de huid. Dit kan de effectiviteit van serums, moisturizers en andere huidverzorgingsproducten vergroten.
  • Verbetert de textuur en egaliseert de teint: Microneedling kan helpen bij het verminderen van acne littekens, hyperpigmentatie en andere huidtextuurproblemen. Door de microgaatjes te creëren, wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren en oude, beschadigde cellen te vervangen. Dit kan resulteren in een gladdere huidtextuur en een egalere teint.
  • Verkleint poriën: Microneedling kan ook helpen bij het verkleinen van vergrote poriën. Door de huid te stimuleren om collageen te produceren, kan de elasticiteit van de huid verbeteren, waardoor de poriën strakker worden en minder zichtbaar worden.

Het is belangrijk op te merken dat microneedling een professionele procedure is die het beste wordt uitgevoerd door een getrainde professional. Het is ook essentieel om de juiste nazorginstructies te volgen om de huid te beschermen en het genezingsproces te bevorderen.

 

Welke vormen van microneedling zijn er?
Afhankelijk van de naaldlengte spreken we van een cosmetisch of medische microneedling. Bij cosmetisch needlen wordt er oppervlakkig geneedled. Het doel hiervan is om de werkstoffen in de huid te needlen, waardoor de effectiviteit van de ingrediënten wordt verhoogd. Bij medisch microneedlen wordt er tot in de diepere huidlagen geneedled. Hierdoor wordt het genezingsproces van de huid in gang gezet, waardoor de cellen collageen en elastine aanmaken.

Cosmetic microneedling
Bij cosmetisch microneedlen wordt vooral gefocust op het verbeteren van de huidconditie, zodat de huid beter gehydrateerd is en soepeler aanvoelt. De werkstoffen van de producten worden door het microneedlen 40% tot 80% beter opgenomen in de huid. Droogtelijntjes zullen aanzienlijk verminderen en de huid krijgt een mooie glans. Ook voor huid met rosacea zijn deze behandelingen zeer geschikt en veilig.

Medisch microneedlen met de Dermapen
Bij medisch microneedlen wordt gebruik gemaakt van een Dermapen. De unieke Dermapen behandeling is een zeer veilige manier om de huid te ‘triggeren’, om zo het genezingsproces te stimuleren. Dit resulteert in verjonging van de huid, een zichtbaar gladdere huidstructuur en vermindering van (acne-)littekens. Medisch microneedlen is o.a. geschikt voor huidverslapping, pigmentverstoringen, rosacea behandeling, couperose behandeling, striae, alopecia en nog veel meer!

Resultaten microneedling
Bij Richmond Skin Clinic zijn we altijd op zoek naar behandelingen met de beste resultaten. De ervaring leert dat een combinatie van microneedling, peeling en LED licht betere resultaten geeft dan alleen needlen. Wij kiezen heel bewust voor LED licht, omdat het o.a. zorgt voor vermindering van ontstekingen, versnelling van wondgenezing en een betere opname capaciteit van producten. De behandeling wordt afgesloten met de Cover Recover, welke de huid zal camoufleren, beschermen en genezen, zodat je onmiddellijk je dagelijkse bezigheden kunt hervatten.

 

MICRONEEDLING
Treatments Tijd Prijs
Cosmetisch Microneedling i.c.m. LED 60 min € 149
Dermapen4 Microneedling i.c.m. LED 60 min € 185
Microneedling Intensief (face, hals, décolleté, peeling & LED Light) 75 min € 285
Make appointment
The next generation skin treatment Make appointment

Treatments

FACIALS

0 options
From € -
Van traditionele tot huidverbeterende gezichtsbehandelingen met altijd hetzelfde doel: jouw huid in optima forma krijgen!

PEELINGS

0 options
From € -
Je hebt peelings en peelings, welke geschikt is voor jouw huid leggen we graag aan je uit.

MICRONEEDLING

0 options
From € -
Peeling & Microneedling & LED Light: the golden trio for sagging skin!

ACNE

0 options
From € -
Acne: a problem not only for young people! We are happy to help you get rid of it!

LASERONTHAREN

0 options
From € -
Laserontharen met de beste apparatuur! Voor je het weet ben je verlost van overtollige haargroei.

IPL COUPEROSE EN PIGMENT

0 options
From € -
With our Lumecca IPL, couperose and pigmentation spots disappear like snow in the sun!

HUIDONEFFENHEDEN VERWIJDEREN

0 options
From € -
Bloedblaasjes, steelwratjes, bultjes, verstopte poriën: alle huidoffenheden verwijderen we graag voor je!

PERMANENT MAKEUP

0 options
From € -
Go for a natural look with (semi-) permanent make-up!

INJECTABLES

0 options
From € -
Injectables, subtle and natural: no one sees it except you!

WAXEN

0 options
From € -
100% hair free with professional wax treatments on all parts of the body.

BEENVATEN LASERBEHANDELING

0 options
From € -
Stoor jij je aan vaatjes op je benen? In onze vestiging in Heemstede helpen we je er graag van af!

MANICURE & COSMETIC FOOT CARE

0 options
From € -
Velvet feet with beautiful fresh nails with our top pedicure and beautiful hands with long lasting CND Shellac