fbpx

Wat is microneedling?

Microneedling is razend populair, onder andere om de huidverbetering die ermee bereikt kan worden. Niet gek dat wij daarom ook graag de microneedling behandeling inzetten in onze salon. Ik leg graag aan je uit wat het inhoudt en hoe wij het gebruiken in de salon..

Wat gebeurt er bij Microneedling?

Microneedling is een techniek, waarbij de huid met minuscule naaldjes gecontroleerd geperforeerd wordt. Met andere woorden: er worden hele kleine gaatjes geprikt in de huid die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om dit te herstellen. Doordat het natuurlijke wondgenezingsproces in de huid wordt geactiveerd, worden de cellen in de huid die collageen en elastine aanmaken, geactiveerd. De hoeveelheid van collageen en elastine hebben invloed op de stevigheid en het volume in de huid.  Microneedling is daardoor goed inzetbaar bij rimpels en fijne lijntjes, maar is ook goed voor (acne) littekens en een grove huidstructuur. De huid wordt verstevigd, de huid ziet er gezonder uit, de doorbloeding is geoptimaliseerd en de huid voelt gladder en steviger aan.

Cosmetisch needlen versus Medisch needlen

Er zijn 2 soorten microneedling: medisch en cosmetisch. Wij gebruiken beide vormen in onze salon.

Voor cosmetische microneedling gebruiken wij de I’M pen. Met deze pen kunnen we een veilige en resultaatgerichte microneedling procedure aanbieden die ook zeer goed verdraagbaar is en een perfecte eerste stap is naar huidverbeterende behandelingen. Naast dat deze pen de celdeling stimuleert, bevordert hij ook de opname van actieve ingrediënten. Als we een product gewoon op de huid aanbrengen, wordt er circa 20% opgenomen van de werkstoffen. Met behulp van needlen wordt er wel 60-80% van de werkstoffen opgenomen door de huid. Hierdoor halen we het maximale uit de behandeling.

Voor medische microneedling gebruiken wij de Dermapen4. Deze pen maakt net als de I’M Pen minuscule perforaties in de huid, alleen werken we in de dieper gelegen huidlagen waar veel meer cellen liggen die verantwoordelijk zijn voor huidvernieuwing. Doordat het motortje van de Dermapen ongeëvenaard krachtig is, is de behandeling ook vele malen effectiever. Er worden immers veel meer perforaties gemaakt. De behandeling is wel wat gevoeliger dan met de I’M Pen maar daarentegen gaat het ook razendsnel. Binnen 5-7 minuten is het hele gezicht behandeld. Met de Dermapen werken we dus vooral op het gebied van anti aging en daarnaast is deze ook heel geschikt voor het verminderen van acne littekens.

Kortom microneedling is voor veel huidindicaties geschikt en biedt een natuurlijke manier van huidversteviging aan. Door de juiste huidverzorging thuis te gebruiken, kunnen we hoogstaande resultaten behalen. Om dit soort resultaten te behalen is het een must om een aantal producten thuis te gebruiken. Een product met vitamine C en vitamine A en een zonbescherming zijn onlosmakelijk verbonden aan huidverbetering. Het zijn de bouwstenen om collageen en elastine te kunnen maken en met een SPF voorkom je de afbraak van collageen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is sterk afhankelijk van de huidconditie bij aanvang van behandelen. Over het algemeen kan gesteld worden dat er tussen de 3-6 behandelingen nodig zijn met een interval van 6 weken.

SPF

SPF staat voor Sun Protection Factor. SPF beschermt je huid tegen de zon en de schadelijke Uv-straling die daarbij komt kijken. Die straling kan verbranding, pigmentvlekken, vroegtijdige huidveroudering en huidkanker geven. Een must om dagelijks te smeren met een SPF dus. Het liefst vanaf een factor 50.

Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant en vermindert pigmentvlekken en rimpels. Het gaat huidveroudering en zonneschade tegen. Vitamine c maakt de huid als het ware wat weerbaarder voor de zon. Je kunt het terugvinden in de vorm van een serum of een crème en er zijn verschillende percentages verkrijgbaar bij ons. Vitamine C gebruik je bij voorkeur overdag.

Vitamine A

Vitamine A ofwel retinol bevordert de cel vernieuwing, vermindert fijne lijntjes, stimuleert collageen en stabiliseert de talgproductie. Vitamine A gebruik je alleen ‘s nachts. Vitamine A is er is verschillende percentages. Vanwege de krachtige werking van vitamine A bouw je het gebruik van dit soort producten op.

Kom langs voor gratis en persoonlijk advies

Nieuwsgierig geworden naar wat microneedling voor jouw huid kan betekenen? Plan een vrijblijvende afspraak met een van onze huidspecialistes in. We vertellen je er graag alles over.