ACNE

Een puistje, een mee-eter. Niemand zit erop te wachten, iedereen vindt het storend en ook zeker niet mooi. Maar wat is nou precies acné? Wat kunnen wij voor jou betekenen? Wat kan je zelf tegen acné doen? Wat kan je aan de restschade van oude acné doen, de acnélittekens?

Acné is een benaming voor een huidaandoening die er in verschillende soorten is. Acné zien we veel tijdens de puberteit maar ook zeker bij volwassen mannen en vrouwen. Vaak aangestuurd door hormonen, maar ook bijvoorbeeld door verkeerd productgebruik en stress.


Acné vulgaris is een vorm van acné die veel wordt gezien bij jongeren. Hierbij zie je meerdere comedonen (mee-eters) en een aantal pustels (ontstekingen). Deze acné wordt veroorzaakt door een ontsteking rondom de talgklieren. Onder invloed van de verhoogde aanmaak van hormonen in de pubertijd wordt er veel meer talg aangemaakt in de huid. Bij teveel aanmaak van talg, raakt de uitgang naar buiten toe in de huid verstopt. Waardoor er dus een comedoon (mee-eter) ontstaat. Echter kan dit uiteindelijk ook een pustel (ontsteking) worden. Dit komt omdat het teveel aan talg in de huid wordt omgezet tot een vetzuur. Hierbij is de Propioni bacterie de boosdoener. Door de opeenhoping van talg en vetzuren in de klier scheurt dit op een gegeven moment open waardoor het in het weefsel terecht komt. En veroorzaakt daardoor een pustel (ontsteking). 

Deze vorm van acné is goed te behandelen en er worden mooie resultaten mee behaald. 

 

Wat kunnen wij voor een acné huid betekenen? 

De geschikte behandelmethode hangt altijd af van de mate van acné. Waar we bij de één al een goed resultaat behalen met een dieptereiniging zullen we bij een ander aan de slag moeten met chemische peelings. Een chemische peeling is een zuur wat vooral werkt op het talg van de huid. Het lost het teveel aan talg op, remt de ontstekingen, exfolieert (verdunt de huid aan de oppervlakte), verfijnt de poriën en werkt ook nog eens mooi op gerstekorrels. Welke peeling er ingezet wordt, bepaalt de huidspecialiste na een analyse van de huid. 

Richmond Jongeren Facial
De huid wordt gereinigd met hoogwaardige reinigingsproducten en verwijdert de onzuiverheden. Er wordt opgevolgd met het aanbrengen van een zuiverend makser. Hiernaast geven we adviezen om de huid zo goed mogelijk te verzorgen.

Acnétherapie in combinatie met chemische peeling
Een chemische peeling zoals de salycylzuurpeeling of TCA peeling zorgt voor een diepe reiniging van de poriën. Ook versnellen de actieve ingrediënten van de peeling het afschilferingsproces van de huid. Daarnaast voorkom je met een chemische peeling het ontstaan van nieuwe verstoppingen. Klik hier voor de blog over chemische peelings

Waarom is het belangrijk dat je zelf thuis ook je huid goed gaat verzorgen?

Om acné te kunnen verminderen is het noodzakelijk om de behandelingen in de salon te combineren met de juiste producten voor thuis. Acné is een complexe en hardnekkige huidconditie die een gediciplineerde aanpak nodig heeft om echt te verminderen. 

Alpha-H heeft een Clear Skin Lijn ontwikkeld speciaal voor de huid met onzuiverheden. In de Clear Skin Kit zitten 5 miniatuurproducten waardoor de acné direct thuis grondig kan worden aangepakt met de juiste thuisverzorging. 

Acné littekens 

Vaak ontstaan er na acné littekens die het huidbeeld verstoren. Rode vlekjes, donkere pigmentvlekjes en inkepingen in de huid zijn typische restschade van acné die niet vanzelf weggaan. Maar zijn heel goed te behandelen met microneedling in combintie met peelings alsmede IPL behandelingen. Met microneedling maken we miniscuul kleine gaatjes in de huid, waardoor de huid gestimuleerd wordt zich te vernieuwen. Door de aanmaak van nieuw collageen en elastine worden acnelittekens vanuit de bodem opgevuld. Hierdoor zullen ze veel minder zichtbaar zijn of compleet verdwijnen en krijg je er een mooie, egale huid voor terug.

Ook de roodheid die na acné nog zichtbaar kan zijn, kunnen we door middel van IPL behandelingen een stuk verminderen of compleet verwijderen. 

ACNE
Treatments Time Price
40 min € 45,-
30 min € 85,-
60 min € 100,-
Make appointment
The next generation skin treatment Make appointment

Treatments

6 WEEK TO GLOW PROGRAM

1 option
From € 395,-
Schrijf je nu in voor ons 6 weeks to GLOW program. What’s in it: Een combinatie van 3  professionele peelings, bindweefselmassage en lichttherapie. Plus een dagelijkse huidverbeteringsroutine, geeft u een GLOW resultaat in slechts 6 weken. Het is mogelijk om slechts één enkele peeling te ondergaan, maar met een kuur van 3 behandelingen kun jeRead more..

FACIALS

5 options
From € 45,-
Van tradioionele tot clinische gezichtsbehandelingen met altijd hetzelfde doel: jouw huid in optima forma krijgen!

PEELINGS

5 options
From € 85,-
Je hebt peelings en peelings, welke is geschikt is voor jouw huid leggen we graag aan je uit.

MICRONEEDLING

3 options
From € 149,-
Peeling & Microneedling & LED Light: het gouden trio bij huidverslapping!

BINDWEEFSELMASSAGE

2 options
From € 65,-
Een jong, strak en rimpelvrije huid heeft een goede kwaliteit bindweefsel.

ACNE

3 options
From € 45,-
Acne: een probleem niet alleen voor jongeren! Wij helpen je er graag van af!

DIOLAZE LASERONTHAREN

35 options
From € 0,-
Diolaze Laser! Voor je het weet ben je verlost van overtollige haargroei.

PERMANENTE MAKE-UP

11 options
From € 0,-
Ga voor een natural look met (semi-) permanente make-up!

INJECTABLES

18 options
From € 39,-
Injectables, subtiel en natuurlijk: niemand die het ziet behalve jijzelf!

WAXEN

9 options
From € 10,-
100% haarvrij met professionele waxbehandelingen op alle delen van het lichaam.