Afspraak maken

Go back

Cosmetisch Microneedling i.c.m. LED

Duur 60 min
Kosten € 149
Location Heemstede, Wassenaar, Woerden

About this treatment


Bij cosmetisch microneedlen wordt vooral gefocust op het verbeteren van de huidconditie, zodat de huid beter gehydrateerd is en soepeler aanvoelt. De werkstoffen van de producten worden door het microneedlen 40% tot 80% beter opgenomen in de huid. Droogtelijntjes zullen aanzienlijk verminderen en de huid krijgt een mooie glans. Ook voor huid met rosacea zijn deze behandelingen zeer geschikt en veilig.

Wat is microneedling?

Microneedling is een cosmetische procedure waarbij kleine naaldjes in de huid worden gebruikt om microscopische gaatjes te creëren. Deze gaatjes stimuleren de natuurlijke genezingsrespons van de huid en hebben verschillende voordelen voor de huid:

  • Stimuleert collageenproductie: Door de microgaatjes die tijdens microneedling worden gecreëerd, wordt de productie van collageen en elastine in de huid gestimuleerd. Collageen en elastine zijn eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Door de productie van deze eiwitten te stimuleren, kan microneedling helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en verslapping van de huid.
  • Verbetert de opname van huidverzorgingsproducten: De microgaatjes die tijdens microneedling worden gecreëerd, maken de huid tijdelijk meer doorlaatbaar. Dit betekent dat huidverzorgingsproducten die na de behandeling worden aangebracht, beter kunnen worden opgenomen door de huid. Dit kan de effectiviteit van serums, moisturiser en andere huidverzorgingsproducten vergroten.
  • Verbetert de textuur en egaliseert de teint: Microneedling kan helpen bij het verminderen van acne littekens, hyperpigmentatie en andere huidtextuurproblemen. Door de microgaatjes te creëren, wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren en oude, beschadigde cellen te vervangen. Dit kan resulteren in een gladdere huidtextuur en een egalere teint.
  • Verkleint poriën: Microneedling kan ook helpen bij het verkleinen van vergrote poriën. Door de huid te stimuleren om collageen te produceren, kan de elasticiteit van de huid verbeteren, waardoor de poriën strakker worden en minder zichtbaar worden.

Het is belangrijk op te merken dat microneedling een professionele procedure is die het beste wordt uitgevoerd door een getrainde professional. Het is ook essentieel om de juiste nazorginstructies te volgen om de huid te beschermen en het genezingsproces te bevorderen.

Welke vormen van microneedling zijn er?
Afhankelijk van de naaldlengte spreken we van een cosmetisch of medische microneedling. Bij cosmetisch needlen wordt er oppervlakkig geneedled. Het doel hiervan is om de werkstoffen in de huid te needlen, waardoor de effectiviteit van de ingrediënten wordt verhoogd. Bij medisch microneedlen wordt er tot in de diepere huidlagen geneedled. Hierdoor wordt het genezingsproces van de huid in gang gezet, waardoor de cellen collageen en elastine aanmaken

Resultaten microneedling
Bij Richmond Skin Clinic zijn we altijd op zoek naar behandelingen met de beste resultaten. De ervaring leert dat een combinatie van microneedling, peeling en LED betere resultaten geeft dan alleen needlen. Wij kiezen heel bewust voor LED licht, omdat het o.a. zorgt voor vermindering van ontstekingen, versnelling van wondgenezing en een betere opname capaciteit van producten. De behandeling wordt afgesloten met de Cover Recover, welke de huid zal camoufleren, beschermen en genezen, zodat je onmiddellijk je dagelijkse bezigheden kunt hervatten.

Populaire behandelingen

/